Projecten

In de onderstaande tekst dienen de logo's als hyperlink


Sprengen-Bergh Golfdag​


Op 16 juni jl. organiseerde onze club, samen met Golf- en Business Club de Scherpenbergh te Lieren, de Sprengen-Bergh Golfdag. Dit jaar was de opbrengst bedoeld voor de aanschaf van de krattenreinigingsmachine.

Voedselbank Apeldoorn verzorgt en verstrekt ruim 11 jaar ongeveer 300 voedselpakketten per week, waarvan de inhoud niet gekocht maar gekregen is. De personen die hiervan gebruik maken hebben een zeer laag maandelijks besteedbaar inkomen en kunnen slechts drie maanden gebruik maken van de diensten van de Voedselbank. Om hiervoor in aanmerking te komen moeten zij aan strenge criteria voldoen, die doorlopend worden getoetst.

Alle werkzaamheden van de Voedselbank Apeldoorn worden door ruim 50 vrijwilligers verricht. Een zware en tijdrovende taak bestaat uit het reinigen van de vele kratten die nodig zijn voor de opslag, distributie en uitgifte van levensmiddelen. Niet alleen het werk zelf, maar ook de bepalingen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) spelen een grote rol, vandaar dat er behoefte is aan een machine die de kratten reinigt.

    

Aanbieden krattenwasmachine op 6 september 2017

Het lukte ook dit jaar weer het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Een deel van het inschrijfgeld voor het golftoernooi als ook deelname aan het avondprogramma is bestemd voor het project. Daarnaast was er een loterij en een veiling . Een aantal sponsors zorgde voor de welkome financiële ondersteuning. Tenslotte droeg de Stichting Community Service RC Apeldoorn Sprengen ook een steentje bij.

Het was dit jaar de vijfde keer dat de Sprengen-Bergh Golfdag werd georganiseerd. In 2013 voor het eerst. Dank zij de inzet van leden van de club en Golf- en Business Club de Scherpenbergh gaat deze dag steeds meer een goede traditie worden waarbij aansprekende goede doelen financieel worden ondersteund. Zo waren dat de afgelopen jaren de Starz Foundation (kanker onderzoek), het Hospice in Beekbergen, een massagetafel voor Stichting 'k Leef, oprichting van de Stichting Eigen Dak die daklozen leningen verstrekt om woonruimte te huren en vorig jaar Villa Joep, een stichting die meehelpt het onderzoek naar neuroblastoomkanker bij kinderen te financieren. 

                

 


Het Armenveld
Een ander 'doe' project is het jaarlijks onderhoud aan het Armenveld, een uniek stukje heide tussen 't Leesten en Beekbergen. Wij voeren dat jaarlijks uit op een donderdagavond, de avond van de clubbijeenkomst, in de periode eind augustus, begin september. Omdat in 2014 het Armenveld voor de 5e keer onderhanden is genomen hebben wij dat gevierd met de ‘onthulling’ van een zwerfsteen met plaquette. Dit jaar (2017) hebben wij als club op 24 augustus en 7 september 'achterstallig onderhoud' uitgevoerd door de opslag van vliegdennen, berken en vogelkers te verwijderen, vooral in het zuidoostelijk deel van de hei. Het Armenveld ziet er weer uit zoals dat hoort en kan er weer een jaartje tegen. De barbecue na afloop op de picknickplaats was weer een succes, dank zij de goede zorgen van ons clubrestaurant de Boschvijver.
Klik hier voor een bijzondere krant uit 2016!
 
        
 
Rotaplast Nederland


 

Als club hebben wij een van onze leden en zijn echtgenote ondersteund om deel te nemen aan een uitzending van de stichting Rotaplast.
Van 25 januari 2015 tot en met 6 februari zijn zij samen naar Chittagong in Bangladesh geweest.

    

In een team van 23 internationale hulpverleners hebben zij onder primitieve omstandigheden kinderen met gespleten lip en of verhemelte geopereerd. Daarnaast hebben zij zowel kinderen als volwassenen met ernstige brandwonden een nieuwe kans gegeven. De ongeveer 85 operaties vonden plaats in een locaal ziekenhuis waarbij in de ochtend om half acht werd begonnen en de operaties veelal doorliepen tot na acht uur in de avond. Op drie operatietafels werd voortdurend geopereerd waarbij de resultaten indrukwekkend waren.
Ons lid werkte daarbij als anesthesioloog en zijn echtgenote als verpleegkundige op de recoverkamer.
Een geweldige persoonlijke ervaring en voor de club een bijzondere manier om invulling te geven aan International Service.

     
 

Onderhoud koppelsprengen

Voor de combinatie van een aantal Handen uit de mouwen’ en fundraising projecten hanteren wij een min of meer vaste verdeling over het jaar.

In januari helpen we mee met het jaarlijkse onderhoud aan de Koppelsprengen bij de Hamermolen aan de Hoenderloseweg in Ugchelen. Een aantal clubleden hult zich in laarzen en werkkleding gaat een morgen aan de slag met andere vrijwilligers. De lunch na afloop in De Hamermolen met snert en broodjes is elke keer weer een gezellige afsluiting.

      
 


NL Doet
 
  
In maart doen we onder de vlag van Interservice Apeldoorn mee aan NL Doet. De Stichting Present bemiddelt bij het vinden van geschikte projecten. Zo hebben we samen met leden van andere Apeldoornse serviceclubs gewerkt aan het opknappen van een scoutingclubhuis, het maken van een wandeling met bewoners van het Zonnehuis in Beekbergen, het onderhouden van de belevenistuin van Visio erf en het aanleggen van een moestuin voor de Stichting Mudanthe. 

   
  
 
 


Gelre ziekenhuizen fietstocht
 
            http://www.rotaryapeldoornsprengen.nl/UserFiles/Image/KCA%20Logo_CMYK_def%20-01%281%29.jpg
De Gelre ziekenhuizen fietstocht op de eerste zaterdag in september ondersteunen wij nu al een aantal jaren door het inrichten en in bedrijf houden van het rustpunt. De winst die wij maken met het verkopen van consumpties komt ten goede aan de weekendschool Kids College Apeldoorn. De 7e fietstocht is op 2 september 2017 verreden. Ook dit jaar was het Infanterie Schiet Kamp (ISK) de sponsor-in-natura van dit evenement. Net als in voorgaande jaren genoten de deelnemers van het prachtige gebied ten oosten van de Harskamp waar je anders nooit mag komen. Het aantal deelnemers was weer meer dan vorig jaar; de teller stond nu op 2000. De opbrengst was de hoogste tot nu toe: € 2300. Dat geld kan Kids College Apeldoorn, naast de donatie die onze club jaarlijks uit onze Stichting Community Service doet, heel goed gebruiken. Dit ‘handen uit de mouwen’ project wordt door onze clubleden als ‘fellowship’ pur sang ervaren.

  

  

Meer weten over Kids College? Kijk op http://www.kidscollegeapeldoorn.nl en lees de nieuwsbrief.
 
 

 
Terug naar boven