Ondersteuning Röntgen in CODA met een X-periencelab

De Stichting Röntgen kreeg een bijdrage van€ 4.000,-

Door de gelden die nu zijn ontvangen, kunnen zij voldoen aan het plaatsen van een groot technisch apparaat van Zeiss dat gedurende de tentoonstelling over Wilhelm Conrad Röntgen en de gevolgen en toepassingen van zijn grote ontdekking, in het daarbij behorende Xperiencelab geplaatst wordt in het CODA in Apeldoorn. Ondanks het feit dat Zeiss deze apparatuur ‘om niet’ ter beschikking stelt was niet voorzien in de kosten van transport, plaatsing en opslag van de complexe verpakking. Het doel van het apparaat is de bezoeker te laten zien op welke manier bedrijven en industrieën door middel van röntgentechniek er voor zorgen dat de producten geen productiefouten hebben. Een mooi voorbeeld van industriële toepassing van röntgenstraling dus.

Voor de activiteiten van de Stichting Röntgen Apeldoorn verwijs ik u graag naar de website; www.röntgen-apeldoorn.nl
Het oorspronkelijke plan om op 27 maart 2020 een plaveiselsteen voor het voormalige woonhuis en een historisch overzicht van de ontdekking van W.C. Röntgen in Gelre ziekenhuizen te onthullen is verplaatst naar het najaar 2021.  Het is nu nog onbekend of hierbij genodigden aanwezig mogen zijn.

Alle voorbereidingen voor het Project Röntgen in CODA met een historisch deel en een X-periencelab  zijn in volle gang en de projecten in CODA kunnen vanaf september 2021 door het publiek bezocht worden, waarna wij op 5 november 2021 het uitgestelde Röntgenjaar 2020 willen afsluiten met een symposium waarin veel facetten van de ontdekking van Röntgen worden belicht, zoals voor de medische wereld, de wetenschap, de kunst en de beveiliging anno 2021.

 

Dit bericht is gepost in News. Bookmark de link.