Recordopbrengst Sprengen-Bergh Golfdag 2019

Jaarlijks organiseert Golf- en Businessclub De Scherpenbergh samen met Rotary Club Apeldoorn Sprengen een golfdag ten behoeve van een goed doel, de Sprengen-Bergh Golfdag. Dit jaar gaat de opbrengst naar wooninitiatief De Zonnehoed, die de deuren dit jaar open voor tien bewoners met een verstandelijke beperking, in de Groene Voorwaarts.

 

Apeldoorns waarnemend Burgemeester Petra van Wingerden was speciaal naar Oosterhuizen afgereisd om samen met Eefje Bruijns, een van de bewoners, het evenement te openen. Vervolgens gingen ruim 130 golfers onderweg, maar niet voor lang. Een paar fikse blikseminslagen, gevolgd door noodweer, dwong de deelnemers vroegtijdig naar binnen, met de nodige improvisatie tot gevolg. Nadat iedereen was opgedroogd en bewoner DJ Cas was gearriveerd, werd het programma vervolgd.

 

De sfeer zat er al goed in op 12 juli toen veilingmeesters George van Evert en Joost Poppe van start gingen. Ondertussen waren alle bewoners aanwezig om op allerlei manieren te assisteren in de bediening en met de verkoop van loten, waarmee zij zeker een extra impuls gegeven hebben aan de opbrengst. Mede door hoofsponsor Van Mossel Landrover en een grote donatie van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) werd er een nieuw record gevestigd.

 

Rotary Sprengen voorzitter Jan Kuipers mocht het verlossende woord brengen en een bedrag van 41.500 euro bekendmaken. We spraken na afloop met Joost Poppe van De Scherpenbergh. “Dit is ongekend en waar wij het voor doen. Vooral het enthousiasme van de jongeren die in De Zonnehoed gaan wonen, maakt dit feest compleet. Het is een enorme organisatie, die nog eens extra wordt ondersteund door de mooie bijdrage van de NSGK. We kijken nu alweer vooruit naar volgend jaar”. 

Dit bericht is gepost in News. Bookmark de link.